sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Judas Unchained

Peter F. Hamilton, Judas Unchained. Pan MacMillan, 2005.

Brittiläisen Peter F. Hamiltonin avaruusooppera jatkuu suoraan siitä, mihin Pandora's Star jäi. Vieras oliolaji hyökkäsi ihmisten asuttamaan osaan galaksia ja valloitti 23 maailmaa. Ydinlaskeumat ja eliöiden ravinteet saastuttavat planeettoja. Niiden valoa nopeammat liikenneyhteydet ovat poikki. Ihmisten vastarinta nousee, kun saarroksiin jääneet siviilit yrittävät katkoa valloittajien liikenneyhteyksiä ja suojakenttiä. Murskatappion kärsinyt laivasto joutuu ikävään valoon ja yrittää kuumeisesti kehittää uutta aseteknologiaa. Samaan aikaan alkaa käydä ilmi, että terroristijärjestön väitteissä salaliitosta saattaa olla perää. Dataa katoaa tai korruptoituu, tietoa vuotaa ja todistajia kuolee.

Hamilton kirjoittaa vuolaasti, ja tiivistämiselle 1200 sivussa olisi ollut tilaa. Siitä huolimatta monen päähenkilön kautta kuljetettu tarina monine sivujuonineen kulkee hienosti loppuu saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

O niin kuin oikeus

Kun entisen aviomiehen (so., ensimmäisen entisen aviomiehen) pienvaraston sisältö päätyy huutokaupattavaksi maksamattomien laskujen vuoksi,...