maanantai 31. joulukuuta 2012

14

Peter Clines, 14. Permuted Press, 2012.

Peter Clines on yhdysvaltalainen tieteis- ja fantasiakirjailija. Aikaisemmassa tuotannossaan hän on syyllistynyt joidenkuiden muiden kirjailijoiden tavoin genrejen yhdistelyyn tuottaen tarinoita mm. Robinson Crusoesta ihmissusien parissa sekä zombien ja supersankarien kohtamisista.  

14 on samaan tapaan sekoitus genrejä, steampunkia ja kauhufantasiaa. Kirja kertoo losangelesilaisesta rakennuksesta, jonka vuokralaiset hämmästelevät rakennuksen outoa pohjakaavaa, mutatoituneita torakoita, lukittuja ovia, pakenevia vuokralaisia ja tarinoita itsemurhista. Vuokra on kuitenkin alhainen, ja asukkaat elävät köyhyysrajan tuntumassa, joten häätöuhka kitkee uteliaisuuden useimmista. Päähenkilö Nate, kolmikymppinen väliinputoaja, päättää kuitenkin ottaa asioista selvää ja saa houkuteltua puolentusinaa vuokralaista mukaan salapoliisityöhön. Mysteeri ei ole ihan pieni.

Clines kirjoittaa sujuvasti, vaikka henkilöiden välinen dialogi äityy hetkittäin turhan söpöksi. Toimivasta alusta huolimatta tarina työntää maallikon etäälle, kun mysteerien verho aukeaa. Kirja on saanut Yhdysvalloissa innostuneen vastaanoton. Jos pitää genre blender -skenestä, kirja voi olla ihan hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti