sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Gone Girl

Gillian Flynn, Gone Girl. Weidenfeld & Nicolson, London, UK, 2012.

Yhdysvaltalainen Gillian Flynn työskenteli kriitikkona Entertainment Weekly -lehdessä ennen uraansa kirjailijana. Gone Girl on Flynnin kolmas rikosromaani; kaksi aiempaa ehti kahmia palkintoja ja kiitosta. 

Gone Girl kertoo työttömäksi jääneestä newyorkilaistoimittajapariskunnasta, joka muuttaa Missouriin miehen synnyinseudulle tämän äidin sairastuttua syöpään. Viidennen hääpäivän aattona Nick huomaa vaimonsa Amyn kadonneen. Olohuoneessa on kamppailun merkkejä. Keittiönlattialla on jälkiä verestä. Pala palalta todisteet tuottavat Nickistä murhaepäillyn, eikä hän esiinny edukseen julkisuudessakaan. 

Flynn kertoo tarinaansa vuoron perään Amyn päiväkirjan ja Nickin näkökulman kautta. Rikosromaaniksi päähenkilöt ovat pitkälle kehiteltyjä tapoineen ja heikkouksineen, heidän äänensä ovat fiksuja ja juuri oikealla tavoin ironisia. Gone Girl on hyvin rakennettu rikosromaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

O niin kuin oikeus

Kun entisen aviomiehen (so., ensimmäisen entisen aviomiehen) pienvaraston sisältö päätyy huutokaupattavaksi maksamattomien laskujen vuoksi,...