keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Creative Illustration

Andrew Loomis, Creative Illustration. The Viking Press, New York, NY, USA, 1947.

Andrew Loomis (1892-1959) oli yhdysvaltalainen kuvittaja, joka kirjoitti useita piirtämis- tai kuvittamisoppaita. Näistä oppaista ainakin Creative Illustration on saavuttanut klassikon aseman. Kirjasta on yritetty saada uusintapainosta, mutta ilmeisesti Loomisin perikunta vastustaa ajatusta. Oma niteeni on Yorkshiren West Ridingista haalittu kulunut kirjastokappale, jonka sidonta on alkanut irvistellä ja kansien kangaskluutti repeillä.

Creative Illustration käsittelee kuvittamista ja siten olettaa piirtämisen perustaidot. Kirja on ajalta, jolloin mainoksia, esitteitä ja lehtiä kuvitettiin vielä käsin. Loomis esittääkin, että kuvittamisen tehtävä on saavuttaa jotakin: tuotteen myynti tai tarinan vahvistaminen.

Loomis esittelee väriteoriaa, viivan käyttöä, sommittelemista, perspektiivin käyttöä ja anatomian hallintaa. Loomisin käsi on vakaa ja esimerkit upeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

O niin kuin oikeus

Kun entisen aviomiehen (so., ensimmäisen entisen aviomiehen) pienvaraston sisältö päätyy huutokaupattavaksi maksamattomien laskujen vuoksi,...