perjantai 19. joulukuuta 2014

Lauantaiesseet

Antti Arnkil, Lauantaiesseet. Siltala, 2014.

Kiiltomato julkaisi ensimmäisen oikean kirjallisuuskritiikkini Antti Arnkilin Lauantaiesseistä (2014). Sitä on pidettävä sellaisena, koska Kiiltomato on kirjallisuuslehti, joka julkaisee kirjallisuuskritiikkiä. Kritiikki syntyi neljän kirjoittajan hyvin väljänä yhteistyönä Maaria Ylikankaan ohjaamalla Nuoren Voiman Liiton kirjallisuuskritiikkikurssilla.

Kritiikin kirjoittamiseen kului huomattavasti enemmän aikaa, mutta muuten se ei poikennut tavanomaisesta bloggaamisestani: selailin kirjaa, selailin muistiinpanoja ja kirjoitin... ja sitten päädyin kuitenkin jaarittelemaan esiteollisesta yhteiskunnasta (write what you know).

Kurssi avasi silmäni monin tavoin. Luen kritiikkejä ja erityisesti omaa tekstiäni uusin silmin, mistä on seurannut muuttunut tietoisuus ja sitä kautta tyytymättömyys. Ehkä lepsu kirjoitteluni korjautuu seuraavan 500 kirja-arvion aikana.

2 kommenttia:

 1. Onnittelut, 500 bloggausta on paljon! Eikä ole lepsua.

  Tuollainen kurssi olisi varmasti hyödyllinen ja kehittävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset.

   Kurssi oli kehittävä ja antoisa, kuten kaikki tilaisuudet, joissa ollaan itseä fiksumpien keskellä, mutta hyödyllisyys edellyttäisi tuloksia. Katsotaan, miten käy.

   Poista