torstai 12. heinäkuuta 2012

Suicide Hill

James Ellroy, Suicide Hill. Englanninkielisestä alkuteoksesta Suicide Hill (1986) suomentanut Juha Ahokas. Like, Keuruu, 2009.

Suicide Hill on yhdysvaltalaisen kirjailijan James Ellroyn Lloyd Hopkins -trilogian kolmas osa. Psykiatri antaa tyrmäävän lausunnon ylikonstaapeli Hopkinsin mielentilasta ja suosittelee tämän välitöntä siirtämistä työkyvyttömyyseläkkeelle. Hopkinsin pitkä ja ansiokas ura on juuri täyttämässä 20 vuotta, ja hän saa siihen asti palvella LAPD:n FBI-yhteyshenkilönä pankkiryöstötutkimuksessa. Hopkins keplottelee itsensä mukaan varsinaisiin tutkimuksiin, ja ryöstäjien koventaessa otteitaan Hopkins joutuu paitsi selvittämään joukon veritöitä myös pelastamaan oman uransa ja puhdistamaan maineensa.

Suicide Hill on Ellroyn kuudes romaani. Edeltäjiensä tapaan siinä on vauhtia, mutta tällä kertaa ympäristö heijastelee vahvemmin Hopkinsin pakkomielteitä ja kovia otteita. Poliisilaitoksen sisäinen köydenveto näkyy myös selvemmin. Lloyd Hopkinsin hahmossa on jotain samaa kuin Nesbøn Harry Holessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti