keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Viimeinen vieras

Lee Child, Viimeinen vieras. Englanninkielisestä alkuteoksesta The Visitor (2000) suomentanut Pasi Punnonen. Karisto, Hämeenlinna, 2012.

Viimeinen vieras on Lee Childin neljäs Jack Reacher -romaani. Yhdysvalloissa kirja julkaistiin nimellä Running Blind.

Reacher oikaisee suoraviivaiseen tapaansa suojelurahavääryyden FBI-agenttien silmien edessä ja joutuu kuulusteluihin sekä osallistumisesta järjestäytyneeseen rikollisuuteen että kahden, aikaisemmin armeijassa palvelleen naisen murhasta. Reacher täsmää FBI:n rakentamaan profiiliin murhaajasta, mutta vapautuu epäilyksistä, kun löytyy kolmas ruumis. FBI haluaa hänet konsultiksi keskelle paikallaan polkevaa tutkimusta. Edes kuolinsyystä ei olla varmoja! Lisäksi Reacher on juuri perinyt talon ja auton. Hiljaisina hetkinään hän tuskailee omistamista ja paikalleen jäämistä.

Childin kerronta kulkee edelleen moitteetta. Hetkittäin dialogi on jopa hauskaa. Reacherin ajatuksenjuoksu ja aavistukset tekevät loppua kohden pitkiä loikkia, joista lukija ei välttämättä nauti tarinan alkupuolen tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

O niin kuin oikeus

Kun entisen aviomiehen (so., ensimmäisen entisen aviomiehen) pienvaraston sisältö päätyy huutokaupattavaksi maksamattomien laskujen vuoksi,...